Nekselø

Din guide til Nekselø

Gå på opdagelse og bliv inspireret af alt det, Nekselø har at byde på

Fra hyggelige Havnsø går turen med færge til idylliske Nekselø, der bare er 2,2 kvadratkilometer, men byder på særegen natur, spændende oplevelser og god mulighed for herlige vandreture. 

Hele øen er på beboernes foranledning blevet fredet med udgangspunkt i denne specielle natur, der har mindre nedbør og flere solskinstimer end resten af Danmark. Det betyder, at I kan opleve en lang række plante og dyrearter, som er tilpasset det steppeagtige klima – blandt andet den sjældne klokkefrø, grønbroget tudse og strandtudse. 

Ligesom I kan være heldige at finde blandt andet sump-nælde, bakke-soløje og rosen-katost. 

Nekselø er meget kuperet med Gadebjerg og Elmebjerg som højdepunkter – 41 meter over havets overflade. Herfra kan I nyde udsigten over øen og Sejerø Bugten.  

Fra østkysten til vestkysten bliver den dramatiske natur mere og mere udtalt. Østkysten byder på strandeng og skov, mens vestkysten består af stejle skrænter på op til 20-30 meter. 

Der er to skiltede naturstier på Nekselø, hvor I kan følge de grønne (Syd) eller brune pile (Nord). Begge ruter er kuperede, så det kan være vanskeligt at medbringe klapvogn eller lignende, ligesom hunde skal holdes i snor under hele opholdet på øen.  

På turene kommer I blandt meget andet til Troldeskoven, Sømosen, Guldbjerg og Tjørnebakke, hvor I har et smukt kig langs kysten. Hvis I vil have en guide med rundt på øen, arrangerer Gitte Slots ture på Nekselø. 

 Der er ikke mange faste beboere på Nekselø, alligevel fik øen i 1931 sin egen kirkeDen er opført ved arkitekt Aage Herløw af cementsten og gule tegl. Kirken er normalt aflåst, men hvis I vil besøge den, kan I kontakte Jane Ørberg.  

Kan I ikke få nok af Nekselø, har I mulighed for at overnatte i Færgeboder tidligere var medhjælperbolig for ejeren af færgefarten. 

Kom på en guidet vandretur på Nekselø

Oplev  øens smukke og uberørte natur og få en unik oplevelse.

Læs mere
Lydfortællinger fra Nekselø

Begiv dig ud på eventyr i øens smukke natur, hvor du kan høre fortællingerne lige præcis dér, hvor de fandt sted.

Læs mere
Støttet af