Skovklinten og stjernehimmel

Omø bestod oprindeligt af to mindre øer, der var adskilt af et lille sund. Med tiden smeltede øerne sammen, og i dag er Omø Sø den sidste rest af sundet. 

Både søen, mosen og resten af Omø er spækket med den smukkeste naturFugleelskere vil nyde udsigten til både rørdrum og viben, der nærmest er karakterfugl på disse kanter, ligesom I også kan se gråstrubet lappedykker, tornirisk, gulspurv og mange andre fugle.  

Når I besøger Omø, kan I næsten heller ikke undgå at møde dådyr. Flokkene reguleres årligt, men ligger alligevel fast omkring 40-50 stk. 

Lystfiskerne har ligeledes kronede dage på Omø, hvor havørrederne lokker mange til. I kan dog også fange torsk, fladfisk, pighvar og hornfisk, når det er sæson. 

I kan ikke besøge og vandre på Omø uden at bestige Skovbanken, der er øens højeste punkt med sine 24 meter over havets overflade. Fra toppen har I fuldt overblik over øen, men på klare dage også udsigt til både Storebæltsbroen og ø-havet nord for Lolland, Langeland og Fyn.

Langs Skovklinten, der strækker sig 24 meter op i luften, kan I virkelig fornemme og se de forskellige jordlag og forskydninger, der blev skabt, da gletsjerne vandrede i istiden.
Klinterne er i øvrigt hjemsted for en stor koloni af digesvaler, der laver 75 cm dybe redehuller i klinten. 

Omø-rundturen bør også gå forbi Øret, der er øens sydspids. Her består kystlinjen af enorme stenvolde, hvilket står i skærende kontrast til Draget, der er en af øen dejlige badestrande. 

Når mørket sænker sig, og natten falder på. Åbner stjernehimlen sig på Omø – her kan I opleve nattens stjerner fuldstændigt uden lysforurening fra gadelamper eller lignende. 

Støttet af