Isefjordens perle

Det er ikke uden grund, at Orø er kendt som Isefjordens Perle. Øen byder på helt unik og varieret natur, hvor I kan gå på opdagelse i den spædende flora og fauna. 

På Orø kan I for eksempel støde på den sjældne og fredede orkidé, Mygblomsten, der er beskyttet og overvåges som del af Danmarks naturbeskyttelsesprogram. 

I kan ligeledes være heldige at se og høre den fredede grønbroget tudse, der også kaldes for fløjtetudse, fordi hannernes kvækken lyder som fløjtetriller.  

I relativt nyanlagte Hegneskoven finder i et godt stisystem, der fører til skoven centrum – en stor eng. Her kan I overnatte i Hegnegårdens tipier og nyde skovens dybe stille ro. 

Skoven strækker sig hele vejen ned til Isefjorden, hvor I finder en betagende udsigt, eller kan slappe lidt af, hvis I kaster jer over de mange naturtræningsredskaber, som Hegneskoven også byder på.  

I har også mulighed for at opleve Orø fra hesteryg. Ridning er tilladt på de fleste af øens trampestier. I kan kontakte Orø Rideklub for at høre mere om mulighederne. 

Orø er ligeledes et oplagt mål, hvis I vil på vandre- eller cykeltur, hvor netop trampestierne giver masser af muligheder og oplevelser  

Skal I ud med snøren, er Orø bestemt et besøg værd. Kysterne byder på et rigtig fint havørred-fiskeri, men der kan ligeledes fange ål, fladfisk og hornfisk, når det er sæson. 

Støttet af