Kænguru og kunst

Kænguruer, lamaer og ikke mindst Danmarks længste tigerpyton. En savannetur på Orø byder på lidt af hvert, når den foregår i Orøstrand Dyrepark, hvor I kan komme helt tæt på en alverdens dyr og snakke med dyrepasserne, der gerne svarer på jeres spørgsmål. 

Orø Badestrand er en Blå Flag-badestrand og ligger ved Nørre Stænge tæt på Orø Strandcamping. Stranden er børnevenlig med lave vanddybder. Er en svalende dukkert ikke nok, kan I købe is i ishuset på campingpladsen, hvor der også er legeplads og hoppepude i højsæsonen. 

Oppe på Margrethebakken står et gammelt vandtårn. Der er dog ikke længere vand i det. I stedet er det omdannet til Kulturbeholderen, hvor en smuk frise udført af billedkunstneren Steen B. Langvad fortæller sagn og historier fra Orø. 

Kulturbeholderen er ligeledes omdrejningspunkt for et væld af kulturelle arrangementer i løbet af året.  

I det hele taget blomstrer kunsten på Orø, hvor I kan gå på opdagelse blandt et væld af kunstnere og kunsthåndværkere. Bag Fjordlandet Skulptur- og Stenhuggerværksted gemmer Martin Bruggisser sig. Han arbejder både med granit, stentøj og meget andet. 

Foreningen KunstPåOrø samler øens kunstnere og artister, der blandt andet arrangerer koncerter, foredrag og udstillinger, hvor medlemmernes værker kan opleves – de tæller alt fra billeder og skulpturer over fotografier og grafik til musik og skriftlige udgivelser. 

Orø er desuden hjemsted for både en musikfestival og en MC-festival. 

Støttet af