Bjergenes Ø

Der er absolut ingen tvivl om, at naturen er hovedattraktionen på Sejerø.  

Øen, der tidligere har været ejet af Valdemar Sejr i 1200-tallet, er meget kuperet med mere end 40 bakker, der i daglig tale kaldes bjerge, og hvor alle har et navn. Kongshøj er den højeste og strækker sig 30 meter op fra havets overflade. 

Fra Sejerø og øst på strækker en grusrevle sig 3.800 meter ud fra kysten. Revet ender i en undersøisk bakke med navnet Kolen, hvor I kan bunde. Få skridt længere ude er der ti meter dybt vand. 

Ved revet vokser Slangehoved (Echium vulgare). De mange smukke blomster farver i juni hele stranden blå.  

Dyrelivet er et kapitel for sig. På Sejerø kan I opleve vilde fritgående påfugle, ligesom der findes en pæn bestand af råvildt. 

Der er til gengæld ingen ræve på øen, hvilket kan være en af grundene til, at både fugle- og dyreliv trives i stor stil. 

Er I til jagt og/eller fiskeri, byder Sejerø på spændende muligheder. To gange årligt reguleres bestanden af rådyr på øen, hvor Sejerø Camping afholder bukkejagt med vægt på jagt med bue og pil 

Det er desuden ligeledes muligt at gå på jagt efter hare og fasan, når det er jagttid. 

Farvandet omkring øen er fyldt med de fineste spisefisk Danmark kan præstere. Her kan I blandt andet fange havørred, torsk, pighvar og andre fladfisk, ligesom der er gode chancer for multe, stenbider, makrel og hornfisk, når det er sæson. 

Støttet af